EDBA

Door samenwerking zorgen we voor extra werkgelegenheid

EDBA

Mensen maken de stad

EDBA

Samen economische ontwikkeling van de stad stimuleren

De Economic Development Board Almere (EDBA) stelt investeringsprogramma’s op voor de economische ontwikkeling van Almere. Dit plan heet het economisch offensief en moet leiden tot 100.000 extra banen in 2030. De EDBA jaagt aan, koppelt mensen en kennis aan elkaar, initieert, wijst de weg, organiseert, bundelt, co-financiert, beoordeelt, makelt en schakelt. Vele rollen met een groot speelveld. Ruim 100 bedrijven en organisaties zijn bij ons aangehaakt en geven hun tijd en energie voor plannen voor de stad. 

Onderzoek, Onderwijs, Overheid en Ondernemers

Daar is veel initiatief voor nodig, maar ook het leggen van kruisverbanden. De toekomst van de Almeerse economie ligt in het verbinden van Onderzoek, Onderwijs, Overheid en Ondernemers. De ontwikkelingsstrategie en de investeringsagenda wordt een gezamenlijke verantwoordelijkheid van deze 4 O’s.

‘Government’ verschuift naar ‘Governance’

Er ligt een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de bovengenoemde vier O's om in de komende twee decennia 100.000 extra banen te creëren. Samen nadenken, samen ontwikkelen, samen plannen, samen investeren. Kortom, echt samenwerken!

Competitief voordeel

Een goed samenspel tussen de vier O’s biedt Almere, onderdeel van de Metropool Regio Amsterdam, een competitief voordeel. De EDBA is verantwoordelijk voor de algehele coördinatie en afstemming en is aanspreekbaar voor het realiseren van het economisch offensief.

 

Clusters:

Het nieuws per onderwerp

Lees hier het nieuws per economisch cluster