Gastheerschap

Verwachtingen overtreffen: excellente dienstverlening

Gastheerschap

Een goede gastheer weet klanten aan zich te binden

Uit onderzoek komt naar voren dat Almere door ondernemers gemiddeld tot goed wordt gewaardeerd. Wil Almere de enorme uitdaging van de substantiële extra werkgelegenheid met succes afronden, dan is excellent gastheerschap van de stad Almere een absolute vereiste. Er moeten een paar 'tandjes' bij gezet worden. Excellent betekent onderscheidend.

Kwaliteit en emotie

Excellent gastheerschap heeft een kwalitatieve en een emotionele kant. Kwalitatief moet het gewoon heel goed in orde zijn, maar ook emotioneel. Dat heeft te maken met gevoel en emotie, dat gaat verder dan de zaken voor elkaar hebben. Het heeft iets met het begrip 'warmte' of 'welkom voelen' te maken. Excellente dienstverlening is geen service, maar een houding, een cultuur.

Bedrijven moeten zich welkom voelen

Bedrijven vestigen zich vooral in de 'stad Almere'. Het excellente gastheerschap overstijgt het gemeentelijke dienstvelening. Ook de overige organisaties spelen een belangrijke rol, denk daarbij aan de Vereniging Bedrijfskring Almere, Almere Citymarketing, World Trade Center Almere, Kamer van Koophandel en Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland. Zij vormen het lokale netwerk van bedrijven en organisaties in Almere. Wil een gevestigd of nieuw bedrijf zich werkelijk 'welkom' voelen, dan kan dat alleen als we allemaal onze eigen rol oppakken en gezamenlijk een product/dienst ontwikkelen voor deze bedrijven en organisaties. Geen standaardproduct  elke marktvraag vraagt een op maat gemaakte dienstverlening.

Clusters:

Het nieuws per onderwerp

Lees hier het nieuws per economisch cluster